Beste betrokkenen,

Nogmaals hartelijk dank voor jullie meeleven, in welke vorm dan ook.

Vandaag is de vijfde dag en we zijn gestart met het verder structuren van het warehouse (schoenen sorteren, babyspullen uitzoeken en winterpakketten maken). Om de (uit autovelgen gemaakte) kookpotten te maken waren ze hier bezig met slechte apparatuur. Aalt en Lucas hebben daarom een nieuw goed lasapparaat en dito slijptol gehaald. Op deze manier kan de kookpot-productie opgeschroefd worden om de mensen op de verschillende kampen zelfvoorzienend te maken! Prettig als je gewoon je eigen potje kan koken…. Een structurele verbetering dus. Cor Jan legde intussen de elektra in het warehouse opnieuw aan. Al met al een hele verscheidenheid aan taken en iedereen kan zijn/haar talenten dus helemaal kwijt. Nadat we groentepakketten hebben samengesteld (lees: peterselie verpakken) zijn we naar kamp Simatex gereden om deze pakketten daar uit te delen. Ook de winterpakketten hebben we verstrekt. Mooi om te zien dat vooral de kids blij zijn met nieuwe muts, sjaal of oorwarmers en ze meteen in gebruik nemen.

Na vertrek vanaf Simatex snel richting de Apostolic Church of Thessaloniki voor een gesprek met pastor Paul en aansluitende dienst in de gemeente daar. Mooi om te zien en te horen hoe ook hun hart klopt voor vluchtelingen en mensen aan de onderkant van de Griekse maatschappij. De nood is hier bij beide groepen hoog! Ter plekke plannen gemaakt voor morgen (bezoek aan kamp Oreokastro, daarna eten delen aan de vluchtelingen die geen plek in de kampen hebben, en dus op straat wonen).

Hartelijke groet,

Aalt, Jeroen, Cor Jan, Aafke, Lucas en Ruben

Gebedspunten:

–    Pastor Paul en Apostolic Church of Tessaloniki en hun werk voor de vluchteling en de daklozen.

–    Het werken aan en de verspreiding van de kooktoestellen.

–    De mensen in de kampen die het ’s nachts koud hebben en natuurlijk de mensen die niet in de kampen verblijven en in de buitenlucht de nacht doorbrengen.