In november gaan Ruben en Willemijn van Zuthem een weekend naar Duinkerke. Hier zijn veel mensen, gezinnen, gestrand op hun vlucht naar een veilige plek. Een plek op amper 5 uur rijden vanuit Harderwijk.
Een vrijwilliger omschrijft:

´Naast een waterpunt is er niets….Geen toiletten, geen douches of electriciteit.

Doordat het afval niet wordt opgehaald zie je de ratten regelmatig lopen.
De tenten worden regelmatig kapot gemaakt door de CRS (franse oproerpolitie) in een poging het kamp te ontruimen, zonder een alternatief te bieden. Hierdoor kunnen de bewoners helemaal niets opbouwen.
Een gezin dat in mijn weekend aankwam heeft op een weggetje geslapen, zonder deken, zonder tent….
Na de ontruimingspogingen komen de bewoners weer terug omdat er geen veilig alternatief geboden wordt. Ondanks alles komen ze weer terug omdat dit de enige ‘veilige’ plek is die ze kennen.’
Een plek, waarvan je het liefst weg wil kijken, wensend en jezelf voorhoudend dat dit niet zou bestaan. Helaas bestaat het wel degelijk en is er nog lang geen oplossing, sterker nog: het ‘probleem’ wordt alleen maar groter..

Helpen?

We gaan met onze eigen auto en willen zoveel mogelijk warme mannenkleding meenemen, in maat S of M, hier is een groot tekort aan. Het liefst warme winterjassen, warme broeken, dikke truien, want de winter komt eraan. Heb je iets liggen? Graag een berichtje via de website!

De omstandigheden aldaar